Hverdagsøjeblikke som mor

De fleste kvinder kender det, og de fleste mødre savner det! De dér helt almindelige hverdagsøjeblikke, som man nyder med sig selv. Alene. Uden forstyrrelser. Og de er hellige! Eller dvs., de VAR hellige indtil man blev mor. For selvom jeg utallige gange har forsøgt at forklare Emil, at det her er mor-tid, så forstår han det ligesom ikke helt. Og fair nok.. Drengen er kun 9 1/2 måned. Men alligevel så sukker jeg pænt meget efter lidt af den tid, som man havde for sig selv inden.. Bare lidt ;o)

1. Toilettid 
#Uden børn:
Og nu refererer jeg til, når man skal på toilet. Altså, som i skal på toilet. Den stund, hvor du sidder alene i alt fra 3 min til et kvarter, hvis det er det, du har lyst til. Måske (eller med stor sandsynlighed ifølge undersøgelser) har du din telefon med, tjekker de sociale medier, svarer på mails eller læser nyheder? Who cares.. Du er alene, og det handler bare om at løse den opgave, du har sat dig for at løse.

#Med børn:
Du har placeret din snart 10 måneder gamle søn i hans legetøjsbassin med bolde i stuen, og sniger dig (hastigt!) ud for at få ordnet dine sager. "Han må da være beskæftiget, om ikke andet så bare 5 min...", tænker du. Hvad der svarer til ca. 1 minut senere, kommer din glade dreng kravlende ud til toilettet. Straks ser han dig, og herefter sker der ét af to ting: 1. han kravler med lynets hast ind til dig og begynder at rejse sig op ad dine ben (tal om at det kan være rimelig svært at koncentrere sig om at få løst opgaven). 2. Han griner til dig ude fra gangen og ind på toilettet og kravler med lynets hast hen mod hundens vand- og madskål, som står i et stativ, og som drengen naturligvis kan rejse sig op af, og hey.. Der er noget, han kan prøve at smage på! Moren iler ud i gangen (så hurtigt, at det nærmest er uden bukser på), hvor hun finder en grinene dreng i færd med at rejse sig op ad vandskålen. Nå, men jeg skulle jo selvfølgelig heller ikke på toilet....

2. Badtid
#Uden børn:
Det er noget af det, du ser allermest frem til. Den ro og følelse af alverdens tid, når du er i bad, føles fantastisk. Du renser huden to gange, bare fordi du kan og fordi du gerne lige vil forkæle dig selv lidt ekstra.

#Med børn:
Barnet har fået aftensmad og været i bad, og nu er det din tur. Han kommer med op på førstesalen, hvor du placerer ham foran spejlet inde på hans værelse. Snu som du er har du også sat stableklodserne, så de er tilgængelige og kan væltes (drengen er vist fan af alt, der kan larme). (PS. til de bekymrede forældre, så er der låge på ned til trappen, som er ansvarligt lukket). Du vinker og siger "mor går lige i bad", men lader naturligvis badeværelsesdøren være åben, så du kan høre, hvad der foregår. Du har netop stillet dig under den varme bruser, lukker øjnene og nyder øjeblikket. Ja, altså.. Lige indtil baby tager fat i dine tæer under bruseforhænget. Herfra burde der næsten (men også kun næsten) være skjult kamera på, for nu begynder forhandlingen. Mor sidder på hug med shampoo i håret og forsøger at overbevise baby om, at han ikke skal ind i brusekabinen eller for den sags skyld begynde at putte shampoo-beholderen i munden. Okay, ny taktik.. Mor finder en tom toiletpapirsrulle, og giver ham, og han er straks begejstret. YES! 1-0 til mor. Mor får skyllet shampoo ud, balsam i håret og rens i hovedet, da hun ud af badeforhænget ser en dreng, der atter er ved at rejse sig op af skuffen. Mor lister (fjollet, I know) drivende våd ud og får sat ham ned, mens hun febrilsk skynder sig at få skyllet balsam og rens af. Kroppen får en lynvask, og så ud og sige "bøh" til drengen, der nu er ved at rejse sig op ad skraldespanden. Mor skifter taktik og finder noget lego, og ligger det i gangen lige udenfor badeværelset. YES, snydt ;-) Han kravler ivrigt derud. Men det var da kun lige for at tage legoklodserne med ind i brusekabinen, hvor mor ikke har nået at tørre gulvet af endnu. SUK! Nå, hurtigt på med ansigtscreme og få friseret håret, inden baby skal ned og have tørt tøj på. "Imorgen... Imorgen kan jeg tage et bad med alenetid", drømmer du... 

3. Madlavning
#Uden børn:
Der findes nok næsten ikke noget bedre end at nyde et godt glas rødvin imens du laver mad, og har tid til at lave maden. Om du laver den kl. 17.15, 19.15 eller kl. 20.00 - du laver den, når du har lyst, og det passer dig. Du vimser lidt rundt til lidt god baggrundsmusik, laver mad, tager en lille tår vin og smager på maden. Du kan anrette det pænt, evt. tage et billede til Instagram, hvis du har lyst.. Bare fordi du kan. 

#Med børn:
Altså, med et barn på knapt 10 måneder, så skal aftensmaden være serveret kl. ca. 17.00/17.30, så den dér forestilling om vin imens man laver mad. Forget it! Eller, måske det bare er mig, men jeg synes bare, at det virker lidt halv-alkoholisk at tage et glas vin kl. 16.30. Dernæst eksisterer ulvetimen rent faktisk, hvilket betyder, at tiden fra, at barnet er hentet fra vuggestue og til der skal mad på bordet er lidt for kort, og tiden lidt små-travl. Du smager flygtigt på maden, og konstaterer, at det er ganske fint, taget i betragtning af, at du ikke nåede at lade det simre i 1 time, som der stod i opskriften ;o) 

Der er UDEN tvivl utallige flere hverdagsepisoder (udover nattesøvnen, som jo giver sig selv), men det her var lige de første 3, og nårh ja... Skal lige nå et par ting mere mens Emil sover ;o)


/G

PS. Til alle jer mødre, der tager 1 års barsel eller længere - YOU ROCK! Hvordan i alverden, at I får noget gjort (af den ene eller anden art) kan være mig lidt af en gåde ;o)





Comments

Popular posts from this blog

”En oplevelse”, siger du....?

Barselslivet - fordomme om den dér mødregruppe

Kære Emil